Ik ben Rob de Reus. Geboren in Uitgeest – Nederland, 1972

Geïnspireerd door oude meesters en mijn studiereizen heb ik mij, op autodidactische wijze, het kunstenaarschap en de bijbehorende ambachten eigen gemaakt. In een atelier in een monumentaal pand in Uitgeest doe ik mijn werk. Naast kunstenaar ben ik ondernemer en docent ‘realistisch kunstschilderen’ bij mijn schilderschool (www.schilderschoolrobdereus.nl).

Schilderijen, tekeningen en schetsen. Dat is wat ik voor je kan maken. Een portret, landschap, stilleven of combinaties daarvan.

Elk werk heeft zijn eigen uitdaging. Kunstschilderen is net zoals het leven. Je kunt de realiteit wat extra’s meegeven of herdefiniëren. Wat ik echt bijzonder vind, is dat ik soms zelf pas helemaal aan het einde van een schilderij erachter kom wat het verhaal is dat erbij hoort. Ik los dan ‘het raadsel’ op door het te schilderen.

Het is voor mij belangrijk de realiteit te verbeelden. Tekenen en schilderen is mijn tweede natuur. Mensen kennen mij niet anders, al zolang ik leef. Het is voor mij dan ook geen keuze geweest om kunstschilder te ‘worden’. Dat ben ik, altijd al geweest.

Harmonie & kleur. Als het aan mij ligt, leeft iedereen in zijn eigen kunstwerk en zijn we aardig en in harmonie met elkaar. Dit zie je terug in mijn werk. Ik creëer graag beelden die samenhangen met de realiteit, symboliek, symmetrie en geometrie. Ik zie verbanden tussen spectrumkleuren en het menselijk lichaam. Die ideeën verpak ik ook in mijn werk. Een groot en ruimtelijk project waar ik de afgelopen jaren samen met anderen aan gewerkt heb (en werk), is een verbeelding van die kleurentheorie.Een opdracht en/of een goed gesprek? Ik ben heel benieuwd naar jouw ideeën en wat ik daarin kan betekenen. Ik nodig je graag  uit voor een bezoek aan mijn atelier om je de creatieve sfeer te laten proeven en je beter te leren kennen. Je kunt me bellen op 06 53770070.

Iets moois creëren kost tijd. Tijd is geld, helaas geldt dat ook in de schilderkunst. In de meeste gevallen verreken ik mijn tijd met geld maar wie weet heb jij mij iets anders te bieden? Ook daar sta ik voor open.